Tiivistelmä suomeksi

Y H T E Y S  

Soolo näyttely 

Taiteilija ja puuseppä Minja Kolehmainen tutkii veistoksien, huonekalujen ja kuvitusten avulla yhteyttä minuuden ja luonnon välillä. Pysähtyminen, kuunteleminen, näkeminen ja oman mielen tutkiminen ovat olleet viime vuosina pääroolissa hänen taiteessaan. Hän ajattelee, että ilman yhteyttä itseensä ja luontoon, kuolemme ennen kuin edes ehdimme elää. Nyt on aika elää. 

KUPRU GALLERIA, Fiskars 
Kuparivasanrantie 5, Paja-aukio, Kuparipajan kivijalka.  
19.7.-30.7.2023 
MA-SU KLO 11-18 

“Veistäminen luo minulle rauhaa ja tilaa pään sisälle. Se tuo minulle samaa tunnetta kuin mitä koen luonnossa, yhteyttä maahan ja itseeni.” 

“Veistäminen luo minulle rauhaa ja tilaa pään sisälle. Se tuo minulle samaa tunnetta kuin mitä koen luonnossa, yhteyttä maahan ja itseeni.”

Useasti löydän itseni merestä, rannoilta ja kallioilta tutkimassa muotoja ja tekstuureita. Tämä tuo minulle rauhaa, lohtua ja luo järjestystä pään sisälle. Näitä hetkiä ja tunteita veistän puun pintaan. Minun tehtäväni on pitää yllä suomalaista käsityökulttuuria, auttaa luontoa,  nähdä elämän kauneus ja jakaa se teidän kanssa taiteeni kautta. 

Teoksiani on nähty Suomen lisäksi myös Japanissa, Englannissa, Ranskassa sekä Tanskassa. Yksi teoksistani löytyy Museum For fine Woodworking objects -kokoelmasta,  New Hampshiressa, Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä keskityn pienempiin puisiin käsin veistettyihin veistoksiin ja installaatiohin. Aikaisempi tuotanto koostuu pääasiassa veistoksellisista huonekaluista, jotka yhdistää illuusiota, taidetta sekä käytännöllisyyttä. 

Opiskelin soveltavaa taidetta Englannissa (BA) sekä puusepän ammattitutkinnon oppisopimuksella Nikari Oy:ssa, Fiskarsissa. Työskentelin useita vuosia puuseppänä Nikarilla.

Olen viettänyt minimalistista kulkurielämää työskennellen samalla taiteen parissa ja asuen täysipäiväisesti pienessä matkailuautossa nimeltä Minja & Mobile Workshop. Remontoin matkailuautoon verstaan sekä kodin ja matkustelin ympäri Suomea ja muuta Eurooppaa 7/2021-7/2022. Tällä hetkellä liikun ja elelen taas Suomessa. Minimalistinen elämäntyyli on opettanut minua paljon teknillisesti, taiteellisesti ja henkisesti.

Jos sinulla on projekti mielessä tai kysymyksiä taiteestani niin ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Puhun suomea ja englantia.

minja@minjakolehmainen.com

+358407235758

Rakkautta ja lempeyttä.

Sinun taiteilija,
Minja <3